Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР запропонувала зміни до нормативно-правих актів щодо провадження депозитарної діяльності


20.02.2017 13:11

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні, яке відбулось 16 лютого 2017 року, схвалила проект рішення щодо внесення змін до Положення про провадження депозитарної діяльності. Цими змінами, зокрема, пропонується наступне.

З метою зменшення переліку документів, які необхідно подавати для відкриття рахунка в цінних паперах, проектом передбачено запровадження норми щодо можливості надання юридичними особами - резидентами замість копії установчого документа, інформації про діючий код для доступу до результатів надання адміністративних послуг та створення електронних копій документів.

Також пропонується врегулювати порядок оформлення довіреності від фізичної або юридичної особи, яка підтверджує повноваження представника такої особи, та формування анкети рахунка в цінних паперах, анкети керуючого/розпорядника рахунком в цінних паперах в електронному вигляді.

Окрім цього, Комісія схвалила зміни до Порядку припинення провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, яким передбачається уточнити визначення терміну «дата припинення діяльності» в частині встановлення заборони з цієї дати проведення Центральним депозитарієм облікових операцій за рахунком у цінних паперах депозитарної установи, що припиняє депозитарну діяльність.

Крім того, з метою захисту прав інвесторів пропонується встановити норму щодо припинення Центральним депозитарієм виконання облікових операцій за рахунком депозитарної установи, що припиняє депозитарну діяльність, у випадку неотримання від неї протягом установленого строку копії баз даних станом на кінець операційного дня, що передує даті початку припинення діяльності, на строк до моменту отримання цієї копії баз даних.

Документом також передбачається внесення змін щодо отримання згоди заставоутримувача стосовно депозитарної установи, яка в подальшому забезпечить облік обтяжених зобов'язаннями цінних паперів власника, які зберігались в уповноваженого на зберігання, та дій Центрального депозитарію цінних паперів у випадку не укладання емітентом договору з новою депозитарною установою щодо обслуговування дематеріалізованих цінних паперів.

Проекти рішень опубліковані на офіційному веб-сайті НКЦПФР в розділі «Проекти регуляторних актів»  http://nssmc.gov.ua/law/projects для ознайомлення з ним учасників ринку і надання своїх пропозицій та зауважень.

Джерело: веб-сайт НКЦПФР

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.