Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Міжнародний форум корпоративних секретарів ПАКУ «Корпоративне управління. Довіра. Інвестиції»


25.05.2015 09:21

05 червня в Києві пройде Міжнародний форум корпоративних секретарів «Корпоративне управління. Довіра. Інвестиції» з метою впровадження найкращих стандартів корпоративного управління в Україні та обговорення питань щодо поліпшення корпоративного законодавства.

У процесі вдосконалення практик корпоративного управління зростає і роль корпоративного секретаря. Саме від нього залежить координація роботи всіх органів управління компанії, обмін інформацією між органами управління та акціонерами. Корпоративний секретар - це не технічна посада. Так у всьому світі називають посадову особу, відповідальну за організацію в компанії всієї роботи з корпоративного управління.

В Україні корпоративні секретарі з'явилися вже досить давно, їх діяльність є, мабуть, найбільш «міжнародною» серед всіх тем корпоративного управління, оскільки вона не зарегульована нормами національного законодавства, а вимоги до корпоративних секретарів формуються, швидше, на рівні «найкращої практики», адже чим вище рівень корпоративного секретаря, тим вище рівень корпоративного управління. Недарма у Великобританії корпоративного секретаря називають «рука за троном», за рівнем оплати ця позиція там входить до числа топ-10 в компанії.

Теми для обговорення:

1. Інновації в сфері корпоративного права та управління України

  • Реформи системи корпоративного управління компаній зі значною державною часткою.
  • Інститут незалежного директора.
  • Антикорупційні програми, як зона відповідальності Наглядової ради.
  • Проблематика оцінки рівня корпоративного управління.

2. Введення інституту корпоративного секретаря, як частина реформ у сфері корпоративного управління

  • Необхідність стандартизації вимог до корпоративного секретаря та створення якісної платформи для їх підготовки.
  • Практичні аспекти діяльності корпоративного секретаря: проблеми та їх вирішення.
  • Міжнародний досвід корпоративних секретарів та особливості його застосування в українських компаніях.

3. Найкращі вітчизняні та світові практики корпоративного управління

  • За традицією ми надамо можливість поділитися досвідом переможцям Конкурсу «Корпоративний секретар року», а також зарубіжним гостям.

Запрошені експерти:

·       Тимур Хромаєв, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України

·       Юрій Нікітін, заступник голови Фонду державного майна України

·      Оллі Віртанен, генеральний директор і власник консалтингової компанії «VirtanenAssociates Oy», генеральний секретар Асоціації Професійних членів ради директорів Фінляндії, член Ради Європейської конфедерації асоціацій директорів (ecoDa) (Фінляндія)

·       Жарден Курмангазієв, заступник Корпоративного секретаря - Керівник Секретаріату Ради директорів АТ «Самрук-Казина» (Казахстан)*

·       Кирило Нейков, консультант IFC по заходах на Балканах у рамках програми корпоративного управління IFC для Європи та Центральної Азії (Македонія)*

·       Олександр Окунєв, Голова правління Професійної асоціації корпоративного управління (Україна)

·       Елісон Діллон Кібірідж, керівник ICSA в Уганді; корпоративний секретар Barclays Bank PLC, головний офіс у Лондоні (1998-2002), Unilever (2003-2007) (Уганда)

·       Стівен Пейдж, керівник діяльності Інституту дипломованих секретарів та адміністраторів Великобританії (ICSA) в країнах СНД *

·       Євген Петрик, директор компанії «Емкон», член Правління ПАКУ (Україна)

·       Олексій Поволоцький, керівник Департаменту з правового забезпечення корпоративного управління / Корпоративний секретар холдингової компанії Групи ДТЕК.

·       Микита Коломнін, консультант компанії «ICSA Software International» (Великобританія)

*Участь спікера погоджується

Сесії Форуму пройдуть у формі живих панельних дискусій, у ході яких учасники обговорять інновації у сфері корпоративного права та управління України, а також введення інституту корпоративного секретаря та інституту незалежних директорів, як частини реформ у сфері корпоративного управління.

Захід буде цікавим: керівникам, акціонерам, корпоративним секретарям АТ, юристам, які практикують у сфері корпоративного права, адвокатам, які цікавляться корпоративним законодавством, фахівцям консультаційних та аудиторських фірм.

Місце проведення:НСК «Олімпійський», Хол Чемпіонів, м. Київ, вул. Велика Васильківська 55.

Реєстраційний внесок: 2500 грн. без ПДВ, при реєстрації до 22 травня – 2000 грн. без ПДВ.

Як проходив Міжнародний форум корпоративних секретарів «ОДЕСА 2013» можна дізнатися тут.

Організатори: Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ), Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Партнери: компанія «ЕМКОН», компанія «ДТЕК». За підтримки: Фонду державного майна України(ФДМУ), Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України(НКЦПФР), Асоціації правників України (АПУ),Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ),  Ліги страхових організацій України(ЛСОУ), Професійної асоціації реєстраторів та депозитаріїв (ПАРД), Асоціації адвокатів України (ААУ), Міжнародного інституту бізнесу (МІБ). Інформаційний партнер: Investor Relations Agency (IRA). Event-провайдер: компанія «Event Envoy».

Детальна інформація та реєстрація:

На сайтах  ПАКУ та Event Envoy.

За телефонами: +38 044 228 87 59, +38 044 221 13 22,

По e-mail: info@eventenvoy.com.ua,  info@cgpa.com.ua


Теги: | корпоративне управління | форум корпоративних секретарів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.